Мени

Оглас за вработување - iOS Програмер
19 Декември 2018


Семос веќе 30 години вешто ги имплементира светските трендови од информатичката технологија во македонското и регионално стопанство, на задоволство на преку 200 постојани клиенти. Поради зголемениот обем на работни обврски Семос има потреба од iOS Програмер одговорен за развивање и одржување на апликации наменети за опсег на iOS уреди вклучувајќи мобилни телефони и таблети.

iOS Програмер

Потребни компетенции:
 • Дизајнирање, кодирање, анализирање и тестирање системи за IOS апликации.
 • Претставуање и презентирање на новодизајнираните производи на клиентите.
 • Развивање апликации за проекти кои зависат од временски рокови, истовремено земајќи ги предвид бизнис/системските побарувања.


Вештини:

 • Познавање на Objective-C или Swift
 • Познавање на RESTful APIs за поврзување iOS апликации со back-end сервиси
 • Познавања на други веб технологии и UI/UX стандарди
 • Разбирање на принципите и насоките за дизајнирање на интерфејс на Apple

Одговорности:

 • Дизајнирање и градење апликации за iOS платформата
 • Обезбедување на перформансите, квалитетот и реакцијата на апликациите
 • Соработување со тимот за дефинирање, дизајнирање и испорака на нови карактеристики
 • Создавање на професионален контакт и соработка со клиентите
 • Идентификување и корегирање на тесните грла во перформансите и bug-овитеСите заинтересирани кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови може да го испратат своето CV, најдоцна до 31 Декември 2018 год., со назнака “Семос вработување“ на следната маил адреса:

alex@semos.com.mk
Semos - Официјални контакт информации


Адреса: т.ц. Скопјанка бл2. лам.6 - 1000 Скопје Р. Македонија
Email: contact@semos.com.mk
Телефон / Факс: ++389 2 2465 900

Semos на социјалните мрежи:

Semos на LinkedIn